KÉK PONT DROGKONZULTÁCIÓS KÖZPONT ÉS AMBULANCIA

HONLAP:  www.kannabisz.hu
EMAIL: bluepoint@t-online.hu


SZOLGÁLTATÁS:  Az önsegítő oldal problémás kannábisz-használóknak segít leállni vagy a fogyasztást jelentősen csökkenteni.  Az oldal használata anonim és ingyenes.

Ha valaki úgy érzi, hogy ez a segítség nem elég, személyesen a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Ambulanciához fordulhat

SZOLGÁLTATÁS ÁRA:  Ingyenes

RÖVID ISMERTETÉS:    Az önsegítő oldal a programot folytatók aktív közreműködését kívánja meg. Az előtesztben kiderül, hogy a kitöltő problémás kannabiszhasználó-e. Ha igen akkor 6 héten keresztül napi használat során (naplózás, mérlegelés, vészhelyzetek készítése, sóvárgási terv) kitöltéssel segíti a leszoktatásban vagy csökkentésben a fogyasztót. Az adatok heti statisztikák formájában visszajelzést adnak arról, hogyan alakul a felhasználó marihuána-használata.


NAGY ZSOLT addiktológiai konzultáns

HONLAP:  www.addiktologus.hu
EMAIL: addiktologus@gmail.com

SZOLGÁLTATÁS:  Alkoholbetegek és  hozzátartozóik segítése, családi és munkahelyi szembesítés

SZOLGÁLTATÁS ÁRA:  8.000-25.000Ft lsd. honlap

RÖVID ISMERTETÉS:   Állapotfelmérés, 5-10 alkalomból álló egyéni konzultáció, önsegítő csoportokba segítés, a józanság megalapozása. 

Felépülő alkoholistaként és addiktológiai konzultánsként tíz éve foglalkozom alkoholbetegek segítésével, dolgoztam civil, állami, és egyházi intézményekben, alacsony küszöbű és nappali ellátásban, rehabilitációs otthonban.

Tanítottam a PTE-n, az ELTE-n és a SOTE-n. Jelenleg PhD hallgató vagyok az ELTE-n. Tagja vagyok a Magyar Addiktológiai Társaságnak.


GELSEI BERNADETT addiktológiai konzultáns, megoldásközpontú tanácsadó

HONLAP:  www.dontesmentor.com

               www.balanszprogramok.com www.fuggosegkezeles.com
EMAIL:  dontesmentor@gmail.com

SZOLGÁLTATÁS: Szenvedélybetegek és hozzátartozói kezelése, konzultációja.  Párkapcsolati problémák, szerelmi háromszögek megoldásközpontú kezelése. Online email, chat, skype tanácsadás és élő webelőadások a területem témáiban.


SZOLGÁLTATÁS ÁRA:  10,000 Ft-15.000Ft lsd. honlap

RÖVID ISMERTETÉS:  15 éve dolgozom szenvedélybetegekkel főleg, drog, alkoholista és gyógyszerfüggő nők területen. Emellett pár éve elvégeztem egy nemzetközi képzést, megoldásközpontú konzultáció, ami segítségével párkapcsolatai problémákkal és agresszió kezeléssel is foglalkozom.  Létrehoztam a Magyarországi Online Lelki Tanácsadás Egyesületét melynek elnöke vagyok.


PSYCHELELKISEGÉLY ALAPÍTVÁNY

HONLAP: http://www.psychekozosseg.hu
EMAIL: zsu@psychekozosseg.hu
           admin@psychekozosseg.hu

SZOLGÁLTATÁS: Interneten működő önsegítő csoport, mely különböző lelki problémákkal küzdő embereket kapcsol össze online ( fórumban/facebookon/chatszobában) téren.

 

SZOLGÁLTATÁS ÁRA: ingyenes

 

RÖVID ISMERTETÉS: Akiket nem  fogad be a valódi világ, a valódi közösségek,  olykor könnyebben megtalálják a helyüket egy virtuális világban és közösségben. Ezért a Psyche az elfogadás, a kommunikáció, a virtuális és valódi közösség párhuzamos alakításával és ápolásával teremti meg azt a közeget amiben a problémával küszködõk jól érzik magukat és ami biztonságos hátteret ad ahhoz, hogy megküzdjenek a gondjaikkal de legalábbis megtanuljanak együtt élni velük.
Természetes most is van lehetõség anonim segitség  kérésére esténként a  chatszobánkban, ahol önkéntesek várják azokat akiknek inkább erre van szükségük.

Tehát a Psyche nem végez semmilyen gyógyító tevékenységet, nem vagyunk sem virtuális kórház, sem rendelő, hanem egy interneten összejövő és élőben is működő önmagát és egymást segítő közösség, de ha valakinek kezelésre van szüksége, arra előkészítjük és segítünk neki a megfelelő szakemberek és gyógyító hely megtalálásában


LELKIPOSTA, Lelkisegély online

HONLAP: http://www.lelkiposta.hu/

EMAIL:  sos.lelkiposta@gmail.com

 

SZOLGÁLTATÁS: online lelki segély nyújtása mentálhigiénés végzettségű  segítőkkel

l

SZOLGÁLTATÁS ÁRA: ingyenes

 

RÖVID ISMERTETÉSE: Lehetőséget kínálunk arra, hogy a hozzánk forduló leírja örömét, bánatát, lelki problémáit és mindig lesz egy másik ember aki meghallgatja és válaszol. Megőrizzük levélíróink anonimitását, a levelekre 72 órán belül válaszolunk. Vallási és politikai kérdésekben nem foglalunk állást.


DROG-STOP BUDAPEST EGYESÜLET

HONLAP: www.drogstoponline.hu

EMAIL: drogstoponline@gmail.com


SZOLGÁLTATÁS: Online lelki segítségnyújtás szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára. Különböző webes csatornákon: e-mail, chat, Skype - bővebb információ a honlapunkon. Online tanácsadásunkat ügyeleti rendszerben látjuk el. A megkeresések anonimak maradnak mindkét fél részéről, mivel a problémafelvetés, a kérdés áll a középpontban.


SZOLGÁLTATÁS ÁRA: ingyenesen elérhető.


RÖVID ISMERTETÉS: Egyesületünk 1992. szeptember 1-jével megalapította az ország bármely területéről ingyenesen hívható anonim és közvetlen drogsegély telefonszolgálatát, a drogterápiás lánc első állomásaként. Tapasztalatainkat, információinkat webes felületen is elérhetővé tettük a szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára.

A teamünk tagjai széles skálán mozgó emberek: szakemberek, talpraállt szenvedélybetegek, önkéntesek, akik szociális munkások, pszichológusok, addiktológiai konzultánsok. 


VELEZ CSABA, pszichológus

HONLAP: www.velezcsaba.hu

EMAIL: pszichologus.velez@gmail.com


SZOLGÁLTATÁS: Pszichológiai tanácsadás, stressz és kiégés kezelés, merevedési zavar kezelése.

SZOLGÁLTATÁS ÁRA: 8.000,- / 50p


SZOLGÁLTATÁS FORMÁJA: webtelefon (skype, msn)