Egyesület adatai

Az Egyesület neve: Magyarországi Online Lelki Tanácsadás Egyesülete

Az Egyesület rövidített neve: MOLTE

Az Egyesület székhelye: 1078 Budapest, Murányi utca 46. III.em./27.

Egyesület elnöke: Gelsei Bernadett


Egyesület célja

  • A különböző online lelki tanácsadás területeken dolgozó, online lelki tanácsadás szolgáltatást nyújtó internetes szakemberek (pszichiáter, pszichológus, counseller, szociális munkás, addiktológus, addiktológiai konzultáns egyéb rokon végzettségűek) közös érdeke az online lelki tanácsadás munkának magas színvonalú és a különböző Szakmai Etikai kódexekben megfogalmazott elveknek megfelelő végzése, továbbá az online lelki tanácsadásnak egy közös Etikai Kódex létrehozása és egy szakmai segítő háttér létrehozásának biztosítása. A tagok hatékony érdekképviselete az online lelki tanácsadás következtében esetleges felmerülő tudományos és szakmapolitikai kérdésekben, mintegy védjegyként biztosítva a tagok színvonalas szakmai hozzáértését az online lelki tanácsadás szolgáltatást igénybe vevő kliensek felé.
  • Nemzetközi kapcsolatok kiépítése és gondozása.
  • Az előbb felsorolt tevékenységek anyagi alapjának megteremtése a tagdíjakból, adományokból, kulturális pályázatokból és egyéb a tevékenységi körökhöz kapcsolódó vállalkozói tevékenységgel.

Az online lelki tanácsadás fogalma: Egy alaposan kidolgozott vagy átvett, strukturált és rendszeres, lelki problémákra, mentális zavarokra, életviteli elakadásokra, krízishelyzetekre, szenvedélybetegségre stb. fókuszált  kezelés illetve beavatkozás, mely internetes csatornán keresztül, speciális, a területnek megfelelő weboldalak alapján érhető el a célcsoport számára. Ezen oldalak rendelkeznek speciális és koncepcionális fogalmi háttérrel, meghatározott időkerettel, és a kezelést tekintve az a hagyományos terápiás lehetőségekkel összeegyeztethetőek.


Éves beszámolók

Download
2011
2011 szamviteli beszamolo.pdf
Adobe Acrobat Document 111.4 KB
Download
2012
2012 szamviteli beszamolo.pdf
Adobe Acrobat Document 111.7 KB